Πολωμένο Φως

Untitled-1Το σύστημα φωτοθεραπείας (Bioptron) που χρησιμοποιείται, βασίζει τις θεραπευτικές του ιδιότητες στο πολωμένο φως, η επίδραση του οποίου κατευθύνεται σε εκείνα τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από διάφορους παράγοντες και πλέον δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Πιο συγκεκριμένα, το πολωμένο φως έχει την ιδιότητα να φέρει σε ισορροπία τις δραστηριότητες στις μεμβράνες των κύτταρων και αυτό έχει τα εξής αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό:

1) διέγερση ανοσοποιητικού συστήματος,

2) αύξηση παράγωγης κολλαγόνου και ελαστίνης,

3) επιδιόρθωση κατεστραμμένων κύτταρων και

4) διευκόλυνση της εισχώρησης οξυγόνου, βιταμινών και άλλων σημαντικών στοιχείων στο κυτταρικό μας σύστημα, αρά ταχύτερη δημιουργία νέων κύτταρων, βελτίωση της ροής του αίματος, ενεργοποίηση ξανά των κυτταρικών λειτουργιών, ομαλοποίηση του μεταβολισμού – με όλα αυτά να επιφέρουν την ΒΙΟΤΩΝΟΣΗ του ανθρώπινου οργανισμού.

Γενικά, η φωτοθεραπεία ενδείκνυται, στην οξεία/υποξεία/χρόνια θεραπεία του πόνου σε όλες  τις ηλικίες, στην αποκατάσταση αθλητικών και μυοσκελετικών κακώσεων/διαταραχών αντίστοιχα, σε ρευματολογικές παθήσεις, στην παιδιατρική – ακόμα και σε νεογνά-, σε δερματολογικές παθήσεις και σε εποχιακές διαταραχές (S.A.D. – Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή).