Μηχανική Χειροπρακτική & Αξιολόγηση

SPINE 2Συσκευές drops χειροπρακτικής (με δυνατότητα φορητότητας) και κρεβάτι χειροπρακτικής με drops για θεραπεία περιφερικών – άνω κ κάτω αρθρώσεων – και σπονδυλικής στήλης.

Οι συγκεκριμένες συσκευές δύναται να χρησιμοποιηθούν υπό τα χεριά  και μόνο έμπειρου φυσικοθεραπευτή / χειροθεραπευτή, για την άμεση διαφοροποίηση των θέσεων των περιφερικών αρθρώσεων και τμημάτων της Σπον. Στήλης με σκοπό την άμεση μείωση του πόνου και την βελτίωση της λειτουργικότητας του υποβαλλομένου σε θεραπεία τμήματος. Η χρήση των μηχανικών drops επιβάλλεται να γίνεται μετά από σαφή αξιολόγηση της εμβιομηχανικής και της ανατομικότητας της περιοχής.

 

 

Μηχανικές Έλξεις  – Έλξεις Ανάταξης

unnamedΣτο φυσικοθεραπευτήριο χρησιμοποιούνται δύο ιδιαίτερης πρωτοτυπίας έλξεις, αυχενικής – θωρακικής – και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης έως και – Ο5 – Ι1 – καθώς και της άρθρωσης του γόνατος.

Η ιδιαιτερότητα τους έγκειται στο γεγονός ότι με την ιδιαίτερη εφαρμογή τους στο σημείο διαταραχής δημιουργούν ένα απολυτό περιβάλλον αξονικής αποσυμφόρησης με άμεσα αποτελέσματα ανακούφισης σε περιπτώσεις άλγους, δυσκαμψίας, οιδήματος, φλεγμονωδών διεργασιών οξέων και χρονιών νευρομυοσκελετικών παθολογιών.

Η συγκεκριμένη έλξη της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι η τελειοποίηση όλων των τύπων μηχανικής έλξης κ χειρισμού χειροπρακτικής κ οστεοπαθητικής εδώ και 90 σχεδόν χρόνια. Η συγκεκριμένη έλξη γόνατος πάλι μπορεί να συνδυαστεί με χειρισμούς και θέσεις χειροθεραπείας (Manual therapy) με αμεσότατα θετικά αποτελέσματα στην αρθρωση του γόνατος.

 

Activator (HVLA)

SPINE 1Η χρήση της συσκευής Activator - ηλεκτρικής με ενσωματωμένη κλίμακα διόρθωσης και επιτρεπτού ορίου θεραπείας  - είναι διαδομένη σε χώρες όπως Ν. Ζηλανδία- Καναδάς – Αυστραλία – Η.Π.Α. Εφαρμόζεται, από χειροθεραπευτές και χειροπρακτικούς και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια μηχανική μικρής ενέργειας αλλά υψηλής ταχύτητας ανάταξη.

Είναι ιδανική σε περιπτώσεις πόνου σπονδυλοαρθρίτιδας, οστεοπόρωσης, σε δερματική ευαισθησία ή γενικά σε ευερέθιστα ψυχικά άτομα (φόβος , πανικός, στρες, πνευματική ή νοητική αδυναμία κατανόησης απέναντι σε χειρισμούς/ανατάξεις) ή σε πολύ μικρά παιδιά που οι  χειρισμοί δεν θα ήταν χρήσιμοι ή σωματικά αποδεκτοί.

Όπως και με τα drops, απαιτείται πολύ καλή γνώση χειροπρακτικής και χειροθεραπείας.

 

 

Spine Galaxy Analyzer

spineTest1Η συσκευή  Spine Galaxy Analyzer χρησιμοποιείται στην αξιολόγηση όλης της Σ.Στήλης, πιο συγκεκριμένα βοηθά στην απεικόνιση και στη μέτρηση στρεβλώσεων της Σ.Σ. Έχει ακρίβεια βαθμονόμησης και εκτιμά την οπίσθια, πλευρική και εσωτερική όψη του ασθενούς. Μέσω αυτής ο ασθενής μπορεί να συμπεράνει σε πραγματικό χρόνο την όλη εικόνα του σώματος του.

Κύφωση, σκολίωση, λόρδωση, υπερλόρδωση και αλλά σύνδρομα στάσης μπορεί να είναι ευδιάκριτα από τον ίδιο αλλά πλέον μέσω του Spine Galaxy Analyzer  με άμεση κκαι μετρήσιμη απεικόνιση, με αποτέλεσμα και την διαπίστωση των αλλαγών από την έναρξη της θεραπείας και μετά.

 

 

Nevroscope

nervoscopeΤο νευροσκόπιο χρησιμοποιείται στην χειροπρακτική, ως μια συσκευή υψηλής ακριβείας, ανώδυνη και χωρίς ακτινοβολία για μέτρηση της αλλαγής θερμοκρασίας λόγω φλεγμονωδών διεργασιών κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σε οξύ – υποξύ η χρόνιο στάδιο.

Έτσι, μπορεί να διαπιστωθεί συνολικά αλλά και πιο εξειδικευμένα περιοχική / περιοχικές  σπονδυλικές φλεγμονές ή παγιδεύσεις νευρών, με διευκόλυνση της κατεύθυνσης σε ένα πιο ολιστικό  θεραπευτικό πρόγραμμα προσέγγισης της δυσλειτουργίας και του άλγους.