Μαγνητικά παλμικά πεδία

Στο χώρο του θεραπευτηρίου γίνεται επίσης αποκατάσταση μέσω μαγνητικών παλμικών πεδίων (Pulsed Magnetic Field | UNITRON), τα οποία συντελούν: στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο να φθάνουν γρηγορότερα στα σημεία του σώματος ακόμα και σε αυτά που αιματώνονται πιο δύσκολα όπως είναι οι χόνδροι, οστά κ.τ.λ., επίσης βοηθούν στον μεταβολισμό του κυττάρου, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και διεγείρουν διάφορους αδένες που παράγουν ορμόνες.

myositis Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω διαδικασιών είναι η ελάττωση του οιδήματος και του πόνου – η γρήγορη απομάκρυνση των προϊόντων του μεταβολισμού – η αύξηση της παροχής οξυγόνου στην θεραπευόμενη περιοχή, ενώ και το περιφερειακό νευρικό σύστημα επανακτά την λειτουργικότητά του.

Ο μαγνήτης χρησιμοποιείται στην φυσικοθεραπεία για την αποκατάσταση των εξής διαταραχών:

1) Ανακουφίζει από το άλγος με την έκρισση των ορμονών στον οργανισμό ενδορφίνης και εγκεφαλίνης.

2)  Μειώνει την φλεγμονή  και το οίδημα.

3) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμάει το στρες.

4) Διορθώνει τις δυσλειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος

και 5) γενικά επιταχύνει την επούλωση των τραυματισμών αθλητικών, μυοσκελετικών και έχει αντιγηραντική δράση.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε κάποια αντένδειξη ή παρενέργεια στην εφαρμογή των μαγνητικών πεδίων και τα αποτελεσματά τους είναι μόνο θετικά. Όπως επίσης ότι δεν προκαλούν εθισμό και δεν σχετίζονται με ραδιενεργή ή άλλης μορφής βλαβερή ακτινοβολία. Πρέπει να επισημανθεί πως η μαγνητοθεραπεία δεν προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών της περιοχής που εφαρμόζεται.