Θεραπευτικό Ψυχρό Laser

Μια δυνατή ακτίνα φωτός πιο λαμπρή από τις ηλιακές ακτίνες στην γη, είναι μια σύγχρονη μέθοδος θεραπείας που βοηθά στη μείωση του πόνου, μέσω της διαδικασίας βιοδιέγερσης των κυττάρων, η οποία ομαλοποιεί την κυτταρική λειτουργία στο σημείο που εφαρμόζεται. Συγκεκριμένα, με την διαδικασία αυτή αυξάνεται η αιμάτωση της περιοχής και επιταχύνεται η σύνθεση του κολλαγόνου, μειώνοντας τους μικροοργανισμούς και τη φλεγμονή.

gelenkschmerzenΤο laser συνδυαστικά ή ως μονοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαταραχές όπως:
1) αυχενικό σύνδρομο
2) οσφυαλγία
3) ισχιαλγία
4) επικονδυλίτιδα
5) περιαρθρίτιδα
6) άκανθα πτέρνας
7) γοναλγία
8) βλάβη χόνδρου – συνδέσμων – τενόντων- μυών
9) σε διαστρέμματα
10) κατάγματα
11) ουλώδη ιστό
12) μετεγχειρουργικά τραύματα-πληγές κ.α.

Στο φυσικοθεραπευτήριο, γίνεται η χρήση υψηλής ενέργειας θεραπευτικού laser με άμεσα και ουσιώδη αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται το laser Cold Laser (Apollo) με το οποίο έχουμε ταυτόχρονη αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, αποτέλεσμα της οποίας είναι η ταχύτερη αποκατάσταση του προσβεβλημένου ιστού.

Ειδικότερα η θεραπεία με το ψυχρο laser (APOLLO) μπορεί να διεγείρει μια σειρά βιολογικών επιδράσεων στα κύτταρα σε ταχύτερο και χωρίς παρενέργειες -χρόνου και χώρου- στο σωμα.

Πιο συγκεκριμένα παράγονται χημικές ουσίες, οι οποίες απελευθερώνονται στο σώμα και μεταφέρονται σε άλλα σημεία μέσω του αίματος και της λεμφικής κυκλοφορίας. Με αυτόν τον τρόπο οι θεραπευτικές επιδράσεις του ψυχρού laser δεν συναντώνται μόνο τοπικά αλλά μπορούν να προκαλέσουν ευρείες συστηματικές φυσιολογικές επιδράσεις: μείωση πόνου μέσω παραγωγής των φυσικών αναλγητικών ενδορφινών. Μείωση φλεγμονών λόγω καταστολής ενζύμων φλεγμονής που προκαλούν πρήξιμο, ερυθρότητα και αύξηση θερμοκρασίας.

Ενίσχυση της λεμφικής κυκλοφορίας που βελτιώνει το κυκλοφορικό και επιταχύνει την ίαση. Χαλάρωση μυών που προκαλούν χρόνιο πόνο, προβλήματα στις αρθρώσεις και μειωμένη κινητικότητα. Ταχύτερη ανάπλαση οστών με διέγερση του πολλαπλασιασμού ινοβλαστών και οστεοβλαστών.